Atina Nova godina 2023

KOLEVKA ZAPADNE CIVILIZACIJE

Atina je poznata kao kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad s gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Zime u Atini su blage, sunčane, sa veoma malo padavina, Posvećen boginji Atini, po kojoj je grad dobio ime i koja je vekovima bila njegova zaštitnica, Atina kao da nosi duh borbi bogova sa Olimpa. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana.

atina Nova godina 2023

TERMIN

HOTEL

CENA

POLAZAK IZ NIŠA I LESKOVCA

29.12.2022-03.01.2023.

HOTEL MELIA 4*

189 €

184 €


Polazak iz:  Preljine, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

DOPLATA za polazak iz Užica 15 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

1.Dan– PRELJINA (29.12.2022.)

Polazak iz Preljine u podnevnim satima. Putnici ce biti obavešteni dva dana pre polaska o svim detaljima polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja sa pauzama.

2. Dan –ATINA (30.12.2022.)

Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

3. Dan – ATINA – PELOPONEZ - ATINA (31.12.2022.)

Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice, grad Nafplio. Povratak u Atinu u večernjim satima. Doček Nove 2023 na trgu!!! Noćenje.

4.Dan -ATINA – RT SUNION – ATINA (01.01.2023.)

Doručak. Popodne mogućnost fakultativnog izleta, Glifada, Rt Sunion (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u Atinu, vožnja i odmor duž atinske rivijere. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći na trgu. Noćenje.

5. Dan-  ATINA (02.01.2023.)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo Atinu. Sledi noćna vožnja preko Grčke, Severne Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

6 .Dan – PRELJINA  (03.01.2023)

Dolazak u Kraljevo i Preljinu  u jutarnjim časovima. Kraj puta.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 - prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)

- smeštaj u hotelu MELIA 4* u  1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa  doručkom,

- panoramsko razgledanje Atine u pratnji vodiča

- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja

- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- putno zdravstveno osiguranje

- individualne troškove

- fakultativne izlete

-boravišna taksa 1,5€ po danu po osobi

POPUSTI ZA DECU

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 50 €, (cenu karte).

*Deca do 12 godina  ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.

DOPLATA ZA SEDISTA

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi  doplata 25 €

*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €-ISKLJUCIVO NA UPIT

NAČIN PLAĆANJA

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2023. godine (čekovi se deponuju u agenciji

   prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

FAKULTATIVNI IZLETI

- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 30€ / deca do 12.god 25€

-Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio - odrasli 50€ / deca do 12.god 40€

- Rt Sunion – 20€ / deca do 12.god 15€

CENA PAKETA IZLETA90 €

OPIS SMEŠTAJA :

HOTEL „MELIA“  ★★★★

Luksuzni hotel sa 4 zvezdice Melia Athens se nalazi na nekoliko minuta hoda od atinskih znamenitosti, a poseduje krovni restoran iz koga se pruža zadivljujući pogled na Akropolj. Svi gosti mogu besplatno da koriste klub zdravlja, sezonski bazen na otvorenom i hidromasažnu kadu (ukoliko uslovi u hotelu budu dozvoljavali). Sobe su zvučno izolovane i klimatizovane. Poseduju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i mermerno kupatilo sa hidromasažnim tuš kabinama. Besplatan 3Mps WiFi dostupan je u celom objektu. Na poslednjem spratu se nalazi klimatizovani klub zdravlja, koji uključuje saunu i tursko parno kupatilo i besplatan je za goste hotela. Na raspolaganju je i potpuno opremljen fitnes centar. Hotel takođe poseduje sezonski bazen na otvorenom i sezonsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Sadržaji objekta uključuju restorane koji poslužuju internacionalna jela, koktele i pića. Najbliža stanica metroa je Trg Omonija, udaljen 200 metara.

www.melia.com/en/hotels/greece/athens/melia-athens

 NAPOMENA

*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.

* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.

*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 

* * DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

*Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta, stajališta i uslova na putu.

*U slučaju zatvaranja granica , novac uplaćen za aranžman se vraća u celosti.

*U slučaju da jedan od putnika ima potvrdu Covid (+) novac mu se vraća u celosti u roku od 24 sata, a za ostale putnike važe Opšti uslovi putovanja. 

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021.
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait