TASOS LETO 2023

TASOS 2023 - NAJPOVOLJNIJA PONUDA

Ostrvo se nalazi na severo-istoku Grcke, u pokraini Makedoniji, nadomak luckog i turistickog grada Kavale (90 hiljada stanovnika). Tasos je udaljen oko 800km od Beograda i do njega se stize dobrim auto-putem od Soluna preko Kavale do Keramotija, odakle se trajektom prelazi na ostrvo Tasos. Plovidba traje oko 40 minuta, a iscekivanje i uzbudjenje raste sa svakom predjenom nautickom miljom. Zelenilo, cetinarske sume koje se pruzaju do samih plaza, blaga klima, brojne pescane plaze, uzbudljive i sveze noci ispunjene muzikom i zabavom, ljubaznim i uvek nasmejanim domacinima, osnovne su karakteristike ostrva koje je poznato turistima celog sveta. Glavni grad i pristanisno mesto na Tasosu je istoimeno mesto Tasos-Limenas. Gradic ima oko 5.000 stanovnika, u letnjem periodu i trostruko vise i glavno je mesto u koje se stize kad dolazimo na ostrvo. Smestajni kapaciteti su u Limenasu, u obliznjem Makriamosu, al ii na obali na suprotnoj strain ostrva, koje zapljuskuje bezprekorno cisto egejsko more u mozda najlepsim mestima ostrva Potos, Pefkari i Limenarija, okruzenim na daleko cuvenim plazama. Kruzno ostrvo, sa oko 100 km obale, priblizice Vam se i pokazati svoje lepote, ako pored izabranih mesta uz malo licnog angazovanja, avanturistickog duha i uz nasu pomoc posetite plaze Golden Beach, Kiniru, Paradizo, Skala Kalirahi ili fantasticni Tripiti, kao i planinsko selo Teologos, kao i arheolosko nalazista i manastire koji svedoce o 27 vekova ostrva Tasos, poznato i kao mitolosko staniste Sirena.

Tasos je ostrvo u severnom Egeju. Tasos je bio naseljen još u praistoriji. Još od antičkih vremena Tasos je bio poznat po rudnicima zlata i po kvalitetnom mermeru. Nadaleko je Tasos poznat po svojim čistim plažama, gostoprimljivosti, ukusnom vinu i izvanrednom medu. Istorija ostrva se proteže u antičko doba. Do danas su se očuvala mnoga arheološka blaga na Tasosu. Putevi su veoma dobro urađeni i prolaze duž celog ostrva Tasos, omogućavajući prilaz svim plažama i uvalama. Glavni grad Limenas (Tasos), ujedno je i najveća trgovinska luka i centar. Temperatura smaragdnoplave vode je već u junu oko 24 stepena.
Najbolje je da pođete na Tasos sopstvenim prevozom, jer ćete tako moći da obiđete celo ostrvo u 90 km kružne vožnje. Trajekti koji povezuju Tasos kreću iz Kavale i Keramotija. Prvim se putuje sat vremena, a drugim pola sata do Tasosa. Plaže na Tasosu su predivne, uglavnom prekrivene peskom. Voda je čista. Ima plaža za različite ukuse. Severno od grada Limenarija se nalazi plaža Tripiti. Prekrivena je belim peskom, a glavna atrakcija na njoj je prirodna kada koju sa otvorenim morem povezuje pećinski prolaz.Plaža Makrijamos se nalazi zapadno od Limenarije. Važi za jednu od najčistijih plaže i redovno dobija plavu zastavicu. Ulaz se plaća. Što se zapadnije odmiče, to more i plaža postaju mirniji. Na ovoj plaži se može naći puno školjki. Plaža Metalija se nalazi pored istog grada. Plaža Pefkari se sastoji delimično od sitnog belog peska, a delimično od čistog oblog kamena. Niz nju se nižu barovi i taverne. Plaža Potos je peskovita i duga 2 km. Na šetalištu iznad nje se nalazi mnoštvo barova i taverni. U okviru mesta Potos se nalazi i plaža San Antonio. Duga je 2 km. Između Potosa i Astrisa se nalazi plaža Psili Amos. Plaža Livadi se nalazi iza samostana Arhangelou. Plaža Aliki se sastoji iz dve plaže. Jedna je peskovita i niz nju se nižu barovi i taverne. Druga je šljunkovita. Paradise Beach je najlepša plaža na ostrvu Tasos. Golden Beach je najduža plaža na ostrvu. Ima zlatni mekani pesak.

Pogledajte našu ponudu TASOS 2023. Provedite LETO 2023 uz najpovoljnije cene za privatni i hotelski smeštaj. Uz FIRST MINUTE popust TASOS može biti vaša sledeća destinacija za LETOVANJE 2023. Kao i svake godine očekujte i LAST MINUTEponude. Nudimo odloženo plaćanje svih aranžmana iz cenovnika TASOS 2023. Naš program TASOS LETO 2023 pruža Vam mogućnost da birate paket aranžman sa prevozom ili samo najam apartmana i hotela po najpovoljnijim cenama. Vaš Big Star Travel – turistička agencija Niš

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait