AFITOS LETO 2023

AFITOS 2023 - NAJPOVOLJNIJE CENE

Ukoliko želite da osetite drugačiji Halkidiki od onoga koji pružaju već poznata letovališta posetite Afitos
Jedno od retkih mesta na Halkidikiju koje je sa sačuvalo istorijsko-arhitektonsko nasleđe. Prvi pisani tragovi o Afitosu datiraju još 800 godina pre Hrista. U antička vremena kroz njega su, kaže legenda, prolazili kraljevi i vojskovođe, a već skoro 3000 godina se u njemu prepliću mit i istorija. Danas je Afitos klasično grčko i autentično mediteransko mestašce, već godinama stecište turista iz Zapadne Evrope, koji su ovde otkrili svu lepotu odmora i uživanja u prijatnoj atmosferi. Celo mesto se nalazi na steni iznad mora, sa koje se pruža jedinstven pogled na zaliv Toroneos. More je kod Afitosa izuzetno čisto i ostaje toplo sve do jesenjih dana. Afitos se nalazi na severu istočne obale poluostrva Kasandra, između Nea Fokea-e i Kalitea-e. Od popularnih mesta Polihrona, Haniotija i Pefkohorija je udaljen oko 18 km. od Soluna Afitos je udaljen nekih 80-ak kilometara.

Sta obići dok ste u Afitosu:
Središnjim trgom dominira crkva Svetog Dimitrija koja ima jedinstvenu arhitekturu i stare freske i ikone. Sagrađena je 1859. godine i trobrodna je bazilika sa kupolom i jedina je takva na Halkidikiju. Ikonostas i prozori su ukrašeni duborezom. U tradicionalnoj kamenoj kući Alteras, na središnjem trgu, iz 1889. godine nalazi se folklorni muzej. Izloženi eksponati dočaravaju život meštana te pribor i alatke koji su nekada korišćeni za ribarstvo, čobanski život i kovački zanat. Umetnički ateljei koji su ujedno i prodavnice unikatnih suvenira nalaze se svuda po mestu i dodatno ulepšavaju ove šarmantne ulice. Taverne u Afitosu pružaju osećaj zadovoljstva za sva Vaša čula. Restorani, kao sto je „Ta Bakalarakia to Pirates“ sa odlicnom ponudom hrane i opustenom atmosferom hrani sva cula. Barovi poput Magije („ Magia“) koji je izgradjen na steni 100 metara iznad mora, iz kog se pruza magičan pogled, zbog čega se osećate kao da lebdite iznad zaliva, predivna basta i odlicni kokteli, pa ovo mesto sa pravom nosi svoje ime. Ako krenete autom iz Afitosa prema obali naici cete na skulpturu koja je rad Vasilisa Pavlisa skulptora iz Afitosa, a koja opisuje jedan dogadjaj koji se desio 381. godine pre Hrista, i deo je bogate istorije Afitosa. Ko jedanput poseti to bajkovito grčko mesto, uvek će se tamo vraćati ili barem u mislima oživljavati predivne trenutke provedene u Afitosu.
 
Pogledajte našu ponudu AFITOS 2023. Provedite LETO 2023 uz najpovoljnije cene za privatni i hotelski smeštaj. Uz FIRST MINUTE popust AFITOS može biti vaša sledeća destinacija za LETOVANJE 2023. Kao i svake godine očekujte i LAST MINUTE ponude. Nudimo odloženo plaćanje svih aranžmana iz cenovnika AFITOS 2023. Naš program AFITOS LETO 2023 pruža Vam mogućnost da birate paket aranžman sa prevozom ili samo najam apartmana i hotela. Vaš Big Star Travel – turistička agencija Niš.
demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait