Istanbul Nova godina 2023

6 DANA AUTOBUSOM - 3 NOĆENJA

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

istanbul nova godina

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

PROMO CENA

29.12.2022.-03.01.2023.

Hotel 3*

159 €

Hotel 4*

179 €

 
Polazak iz: Čačka, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša
DOPLATA za polazak iz Užica 15 €(transfer do Preljine), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Preljine). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

1. DAN: KRALJEVO – ISTANBUL

Polazak iz Čačka (Preljina) u 15 h, Kraljeva-autobusko stajaliste na Keju oko 16 h . Nastavak puta ka Nišu-ulazak putnika iz Nisa u dogovoreno vreme kod bivseg Tempa. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima .

2. DAN: ISTANBUL
.

Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog vodiča: staro jezgro Istanbula, Zlatni rog, obilazak modernih kvartova Istanbula: centar grada Taksim i Bejolu, Bosfor , palata Dolmabahče.... Fakultativni odlazak na pesačku turu-dzamija Sulejmanija sa stručnim vodičem. Slobodno vreme za šoping - Kapali čaršija. ( bazar sa preko 4.000 radnji) . Istanbul je najpopularnija šoping destinacija , a orjentalna strast za trgovinom se ovde prikazuje u svoj svojoj raskoši. Pravo mesta za šoping je Kapali čaršija (jedan od prvih tržnih centara Evrope) , gde se prepliću ponuda nakita, keramike (karakteristične plave boje) i tekstila. Smestaj u hotel. Fakultativni odlazak do Taksim trga u pratnji vodiča. Noćenje.
 
3. DAN: ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet. Zatim sledi odlazak do trga Kadikoy. Slobodno vremene za upoznavanje sa čaršijom i uskim isprepletanim ulicima. Na kraju izleta odalzak do Bagdad ulice, najpoznatije pešačke i trgovačke ulice na ovoj strani grada. Slobodno vreme za individualnu proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na Taksim trgu. Noćenje.
 
4. DAN: ISTANBUL

Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. U večernjim časovima fakultativni odlazak na Tursko veče u nacionalni restoran sa muzikom-repriza Nove godine. Povratak u hotel. Noćenje.
 
5. DAN: ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada ( GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije , Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.
 
6. DAN: KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, oko 6h, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
 
ARANŽMAN OBUHVATA:
- autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
- smeštaj u Istanbulu, u izabranom hotelu 3 ili 4 u Istanbulu 1/2 ili 1/3 standardnim sobama,
na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
- obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )
- usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
- troškove organizacije putovanja
 
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne izlete i ulaznice,
- međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
- individualni troškovi
 
CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
 
- Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (bez ulaznice ua Top Kapi palatu) - 20 € - obilazak sa lokalnim vodicem
- Tursko veče – 35 €
- Krstarenje Bosforom sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €
- Obilazak Taksim trga - 15 €
- Dzamija Sulejmanija- 10€
- Upoznajte Aziju – 30 €
 
NAČIN PLAĆANJA:
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2023. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS , na dan uplate.
POPUSTI ZA DECU :
 • Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, i sopstveni ležaj
 • Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).
DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 € - ISKLJUČIVO NA UPIT
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 25 €.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €- ISKLJUČIVO NA UPIT
 • Doplata za 1/1 sobu je 60 € - ISKLJUČIVO NA UPIT
OPIS HOTELA:
Hotel 3: Q hotel 3. Barin hotel 3, Delta hotel 3, Grand Laleli 3, Hotel Gonen 3
Hotel 4: Glorious Hotel 4, Ilkabal Deluxe Hotel 4, Benler Hotel 4
Tacan naziv hotela znaće se 15 dana pre puta.
Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. U hotelu je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu i zasebno kupatilo, TV. U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje i kafe bar.
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu. Tačni nazivi hotela biće poznati 7 dana pre početka putovanja.

NAPOMENA
 • U slučaju zatvaranja granica ili uvođenja obaveznog PCR testa, uplaćen novac se vraća u celosti.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja, ako nisu u pratnji roditelja, moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE preporučuje se, jer carinski organi s vremena na vreme proveravaju posedovanje polise putnog osiguranja. Agencija ne snosi odgovornost ukoliko putniku zbog neposedovanja polise bude uskraćen ulazak u zemlju EU.
 • VAŽNO OBAVEŠTENJE : PASOŠI DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE KOJI PUTUJU U TURSKU MORAJU IMATI ROK VAŽENJA MINIMUM 6 MESECI OD DANA IZLASKA SA TERITORIJE TURSKE.
 • ZA OVO PUTOVANJE JE OBAVEZNO POSEDOVANJE CRVENOG BIOMETRIJSKOG PASOŠA. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanjesituacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svomsadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedištepodešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladnoi sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje međuputnicima i osećaj kolektivizma.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, putnikmože zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021.
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait