KEFALONIJA LETO 2023

KEFALONIJA 2023 - NAJPOVOLJNIJE CENE

Kefalonija je najvece ostrvo u Jonskom moru i zauzima povrsinu od 688km2. Nalazi se juzno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Ostrvo je pretezno planinsko. Sastav stena je krecnjacki pa je erozija u tlu napravila brojne pecine i pukotine. Obala je prepuna zaliva i rtova. Na Kefaloniji postoji jedinstven fenomen otvorenih pecina koje su ispunjene vodom. Dva najpoznatija letovalista pored glavnog grada Argostolija su Skala i Lasi. Ostrvo se sastoji iz dva povezana dela: veceg - istocnog koji je okrenut kopnu i ima prelepe peskovite plaze sa postepenim ulaskom u vodu, i manjeg – zapadnog dela cije se obale strmoglavo spustaju u vodu.
Klima je umereno Mediteranska sa toplim i susnim letima i toplim i vlaznim zimama. Tokom leta na Kefaloniji duvaju severoistocni, a tokom zime severozapadni vetrovi.

SKALA, nekadašnje ribarsko mesto sa burnom tradicijom i kulturom, jedno je od najlepših mesta na Kefaloniji. Odlikuje se prelepim peščanim plažama, bujnom mediteranskom vegetacijom i četinarima koji pružaju potrebnu hladovinu i posebnu svežinu vazduha. U samom centru, u glavnoj ulici nalazi se nekoliko minimarketa, restorana i lokala.

LASSI - poluostrvo, koji razdvaja lagunu Koutavos na istoku i veliki Argostolski zaliv na zapadu, omiljeno je turističko odredište mnogih turista. Lassi je omiljen zbog belih i sivih, peskom posutih plaža. Ovde su mnoge od najlepših plaža Kefalonije: stena okružena Kalamia, Gradakia, velika i omiljena Makris Gialos.

Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo. Najviši vrh Kefalonije je Stara planina Aenos sa 1.628 m/nv. Čitavo ostrvo Kefalonija ima samo 32.000 stanovnika. Različiti tipovi turista mogu na Kefaloniji naći idealna mesta za odmor. Kefalonija može biti centar ludog provoda, a može biti i raj za prave „Robinzone“. Postoje izuzetno lepi obalski i unutrašnji delovi ostrva Kefalonija u kojima je teško videti živu dušu danima. Obala Kefalonije je veoma razuđena, najviše na jugozapadnom delu, gde se nalazi zaliv koji doboko zalazi u ostrvo Kefalonija i deli ga na dva dela. Glavni grad i luka Kefalonije je još od 1757. godine Argostoli. On je ujedno i sedište Grčke pravoslavne crkve. Za izletnike je Kefalonija pravi raj. Ima šume, planine, pećine, zlataste plaže i kristalnu vodu.
Kefalonija ima kišne zime zahvaljujući kojima je vegetacija bujna uprkos naizgled stenovitom reljefu.Vino sa Kefalonije važi za jedno od najboljih grčkih vina. Na predivnim mestima Kefalonije sniman je film “Mandolina kapetana Korelija" u kojem glume Nikolas Kejdž i Penelope Kruz. Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo.
Burna prošlost i bogata istorija učinili su da uz veliki broj istorijskih gradova i spomenika možete oživeti vremena antičkog, rimskog i venecijanskog doba. Danas je Kefalonija najelitnije Jonsko letovalište sa modernim hotelima i luksuznim vilama smeštenim u turističkim oazama.
Pored uživanja na plažama Kefalonije pruža Vam se mogućnost avanture i istraživanja ostrva Kefalonija, kako kopnom, tako i sa mora. Kefalonija je jako dobro povezana trajektnim linijama sa ostalim Jonskim ostrvima što Vam pruža mogućnost da upotpunite Vaš odmor.
Skala, nekadašnje ribarko mesto sa poznatom tradicijom i kulturom, sada je jedno od najlepših mesta za odmor na celoj Kefaloniji. Odlikuje se prelepim peščanim plažama, bujnom mediteranskom vegetacijom i četinarima koji pružaju potrebnu hladovinu i posebnu svežinu vazduha. Skala je sada moderno mesto sa velikim brojem taverni, barova i kafea.

Pogledajte našu ponudu KEFALONIJA 2023. Provedite LETO 2023 uz najpovoljnije cene za privatni i hotelski smeštaj. Uz FIRST MINUTE popust KEFALONIJA može biti vaša sledeća destinacija za LETOVANJE 2023. Kao i svake godine očekujte i LAST MINUTE ponude. Nudimo odloženo plaćanje svih aranžmana iz cenovnika KEFALONIJA 2023. Naš programKEFALONIJA LETO 2023 pruža Vam mogućnost da birate paket aranžman sa prevozom ili samo najam apartmana i hotela po najpovoljnijim cenama. Vaš Big Star Travel – turistička agencija Niš

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait