PUTOVANJE NA MAURICIJUS

mauricijus

Ostrvo Mauricijus spada u jednu od najlepših destinacija na planeti. Prijatna klima, mala vremenska razlika i veliki izbor apartmana i hotela idu u prilog tome da ova destinacija ostane jedan od omiljenih izbora za vaš odmor iz snova. Mir i opuštanje su prioritet vašeg putovanja? Onda će ovo ostrvo koje je idealno za porodice, mladence i golfere biti ostvarenje vašeg sna.
Veliki zaliv, bivše ribarsko selo, danas je glavni turistički centar na ostrvu koje je sinonim za odličan šoping, uzbudljiv noćni život i ekskurzije brodom. Ovde možete pronaći neke od najlepših plaža, a ukoliko na odmor odlučite da pođete sa decom, zabava u akvarijumu biće ono što će ih posebno oduševiti. Većina lokalaca govori engleski što će vam samo dodatno olakšati sporazumevanje tokom putovanja. Pored engleskog, na ostrvu su zastupljeni i francuski kao i mauritanski kreolski jezik.
Prirodni fenomen koji možete videti samo tokom putovanja na Mauricijusu je Obojena zemlja - pesak na kojem se prelama šest različitih boja (crvena, braon, ljubičasta, zelena, plava i žuta). S obzirom da je poznata turistička atrakcija, obojena zemlja je zaštićena ogradom, i posetiocima je dozvoljeno da se istoj dive samo duž iste. Dobra vest je da mnoge radnje prodaju ovaj pesak u epruvetama. Kupite suvenir, imaćete utisak kao da ste sa vašeg putovanja poneli deo duge.

Putovanje na Mauricijus je uvek dobra ideja, za početak, odaberite termin u zavisnosti od  vaših želja. Ukoliko želite da letujete u sred zime, period od avusta do decembra je idealan za odmor na plažama, dok je za ljubitelje ronjenja period od decembra do marta najbolji jer tada je voda najjasnija. Ukoliko ste fan ronjenja, značiće vam informacija da je veći deo ostrva okružen grebenima koji ujedno stvaraju sigurnosnu mrežu za bezbedno istraživanje dubina. Neverovatne talase surferi će pronaći u periodu između juna i avgusta. Vaše je samo da zamislite kako bi izgledalo idealno putovanje na Mauricijus, preporuku hotela i ostale propratne detalje prepustite nama.

Neke od najlepših životinjskih vrsta smeštene su na Mauricijusu, na jugu ostrva možete videti jedinstvene džinovske kornjače. Obiđite prirodni rezervat koji je smešten u sred šume i uživajte u prirodnim lepotama ovog ostrva.
Kniževnik Mark Tven je jednom prilikom rekao: "Prvo je stvoren Mauricijus pa tek raj, raj je stvoren po ugledu na Mauricijus". Ukoliko ste posetili ovo magično ostrvo, sigurno ćete se složiti, ukoliko niste – pravo je vreme da krenete u potragu za delićem raja.

Zašto nam se sviđa:

 • Najbolji golf tereni na egzotičnim destinacijama
 • Vodopadi i ptičiji svet Chamarel planina
 • Ronjenje i istraživanje korala koji okružuju ostrvo
 • Beach-hop duž prelepih plaža na istočnoj obali
 • Plivanje sa delfinima u kristalno bistroj vodi
 • Neki hoteli garantuju besplatan boravak za mladu kod Honeymoon putovanja

Šta treba znati:

 • Najbolje vreme za kupanje je od novembra do aprila, za surfovanje i šetnju od juna do avgusta
 • Na Mauricijusu se vozi levom stranom
 • Ima puno korala u vodi, preporučuje se obuća za vodu i plažu.
 • Plaže na zapadu ostrva oko Tamarina su najbolje za surfovanje
 • Ronioci će pronaći svoj raj na zapadnoj obali u mestu Flic en Flac
 • Obratite pažnju na oblačenje kada posećujete Hindu religijska mesta
 • Bog je prvo stvorio Mauricijus, a onda je na osnovu njega, napravio raj- rekao je poznati američki pisac Mark Tven
 • Zaštitni znak Mauricijusa je ptica Dodo. Pernata životinja, slična labudu, neobične i jedinstvene lepote, živela je samo u šumama na ovom ostrvu.
Za više informacija oko cena, termina i odabira hotela, kontaktirajte agenciju i počnite da planirate vaše putovanje već sada!
demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait