Ohrid Nova godina 2023

MAKEDONSKI BISER

Ohrid je veličanstven grad predivnog jugozapadnog dela Makedonije i vodeći letnji turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolevka slovenske pismenosti. Grad je smešten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Ohridsko jezero zauzima živopisno područje od oko 350 km2 i poznato je po svojoj kristalno čistoj vodi, koja je providna do dubine od 22 metra, dok je ukupna dubina Ohridskog jezera 286 metara. Besprekorno bistra i čista voda Ohridskog jezera, uz spokojnu tišinu planinskog okruženja izuzetne lepote privlače posetioce od praistorijskog vremena.

 ohrid Nova godina 2023

 
TERMIN
HOTEL
Specijal 
Polazak iz Nisa i Leskovca
30.12.-03.01.2023.
Prijave u toku
PRESTOL 3* – 2 ND
85€
80€
HOTEL SILEX 4* – 2 ND
95€
90€

Uslov hotela Silex:

  • obavezna doplata u hotelu za docek Nove godine (svecana vecera uz muziku i neograniceno konzumiranje domaceg pica) 40 €

  • obavezna repriza Nove godine (svecana vecera uz muziku i dva pica ) 25€

  • Placanje prilikom dolaska na recepciju

Cena je sa polaskom iz Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

 
Polazak iz:  Preljine, Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca
 
DOPLATA za polazak iz Užica 15 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.
 
1.Dan– ČAČAK (30.12.2022.)
Polazak iz Preljine u 21h. Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putnici ce biti obavesteni dva dana pre polaska o svim detaljima polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.
 
2. Dan –OHRID(31.12.2022.)
Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* ili hotel “SILEX” 4* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero.  Slobodno vreme za individualni doček Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.
 
3. Dan - OHRID – VEVČANI-STRUGA – OHRID (01.01.2023.)
Kasni doručak. Slobodno vreme ili odlazak fakultativno do Vevčana. Voznja prema Vevčanima. Obilazak znamenitosti i slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge i krace zadržavanje. Povratak do centra Ohrida i slobodno vreme.  Odlazak u hotel. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.  
 
4.Dan -OHRID –- MANASTIR SVETI  NAUM – BILJANINI  IZVORI -   KRALJEVO (02.01.2023.)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do manastir Sv. Nauma. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgrađen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero,  okolne planine i izvor i crkva Svete Petke.  Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine izvore. Oko 17 časova povratak za Srbiju.
 
5 .Dan - KRALJEVO (03.01.2023)
Dolazak u Kraljevo  u ranim jutarnjim časovma.( oko 02h) .Kraj puta.
 
CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 - prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u hotelu Prestol ili Sileks 4* u  1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa  doručkom,
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja
 
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativne izlete
-boravisna taksa 1€ po danu po osobi
 
POPUSTI ZA DECU
*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina  ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
 
DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi  doplata 25 €
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €-ISKLJUCIVO NA UPIT
*Doplata za jednokrevetnu sobu 25 € u hotelu Prestol 3*, 35 € u hotelu Silex 4*-ISKLJUCIVO NA UPIT
 
NAČIN PLAĆANJA
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2023. godine (čekovi se deponuju u agenciji
   prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
 
FAKULTATIVNI IZLETI
-Odlazak do svetog Nauma i Biljaninih izvora 15 € (minimum 25 osoba)
- Obilazak Vevčana i Struge  15€, cena za decu  10 € (minimum 25 osoba)
-Krstarenje Ohridom 10 € (minimum 25 osoba)
 
OPIS SMEŠTAJA :
HOTEL „SILEKS“ ★★★★
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje privatnu plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking.
Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima.
U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića.
Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. Takođe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima aktivnosti, uživati u koncertima i izvođenjima ili se počastiti masažom.
Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km.
HOTEL „PRESTOL” ★★★ Hotel se nalazi na obali Ohridskog jezera, na udaljenosti od centra Ohrida 7 km, na potezu gde se nalaze najlepši hoteli u kojima uvek odsedaju turisti koji posećuju Ohrid, a koji imaju u posedu svoje plaže. Hotel raspolaže renoviranim porodičnim sobama, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa balkonom  i pogledom na jezero ili planine. Nudi besplatan bežični internet koji je dostupan u čitavom hotelu, kao i besplatan parking. Sve sobe imaju plazma TV sa kablovskim kanalima, klima uređaj, sef,  mini-bar, a kupatila su opremljena sa tušem i fenom za kosu. Recepcija hotela radi 24h, a gostima su na raspolaganju usluge pranja veša, peglanja, dnevna usluga pospremanja soba, kao i prostorije za sastanke i bankete. Hotel sadrzi restoran, bar, baštu, otvoren bazen (koji radi sezonski).
 
NAPOMENA
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja, Tomash Tours Licenca A15 OTP 14/2022 od 24.02.2022.
Big Star travel je ovlašćeni posrednik

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait