Ohrid proleće 2022

2 noćenja, autobuski prevoz iz Niša

Ohrid je veličanstven grad predivnog jugozapadnog dela Makedonije i vodeći letnji turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolevka slovenske pismenosti. Grad Ohrid je smešten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Ohridsko jezero zauzima živopisno područje od oko 350 km2 i poznato je po svojoj kristalno čistoj vodi, koja je providna do dubine od 22 metra, dok je ukupna dubina Ohridskog jezera 286 metara. Besprekorno bistra i čista voda Ohridskog jezera, uz spokojnu tišinu planinskog okruženja izuzetne lepote privlače posetioce od praistorijskog vremena.

ohrid putovanje

11.02. - 14.02.2022.godine
03.03. - 07.03.2022. godine

CENA ARANŽMANA: 75 €

2 noćenja- HOTEL SILEX 4*

CENA ARANŽMANA: 69 € - polazak iz Niša i Leskovca

Polazak iz: Preljine, Kraljeva, Vr. Banje, Trstenika, Kruševca, Niša i Leskovca

DOPLATA za polazak iz Užica 10 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Požege 5€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika. *Umanjene za polazak iz Niša 10 € i Kruševca 5 €.

1.Dan - KRALJEVO

Polazak iz Kraljeva oko 23h. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. Dan - OHRID

Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Pauza za kafu u centru grada, a zatim obilazak sa vodičem starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima ( crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrĎava, Sv. Jovan Kaneo, amfiteatar... ). Nakon obilaska Ohrida, smeštaj u hotel “PRESTOL” 3* koji se nalazi uz samo Ohridsko jezero. Slobodno vreme . Noćenje.

3. Dan - OHRID – VEVCANI-STRUGA – OHRID

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (Oko 09:00h). Voznja prema Vevcanima. Obilazak znamenitosti I slobodno vreme. Odlazak do Struge. Obilazak Struge I krace zadrzavanje. Povratak do centra Ohrida I slobodno vreme. Odlazak u hotel. Noćenje.

4.Dan -OHRID – MUZEJ NA VODI - MANASTIR SVETI NAUM – BILJANINI IZVORI - KRALJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet, Muzej na vodi i manastir Sv. Nauma. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja, sojenice pretvorene u lep i unikatan muzej na vodi koji prikazuju način života žitelja ovog naselja 1200. godine pre naše ere. Obilazak manastira Svetog Nauma koji je izgraĎen na steni iznad jezera, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero, okolne planine i izvor i crkva Svete Petke. Uživanje u raskošnoj lepoti paunova kojih ima puno u kumpensi Svetog Nauma. Poslušati i pomoliti se nad grobom Svetog Nauma i čuti “otkucaje srca”. Po povratku u Ohrid, slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Biljanine izvore. Oko 17 časova povratak za Srbiju.

5 .Dan - KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovma.( oko 01h) .Kraj puta.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
- smeštaj u hotelu Silex 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi dva noćenja sa doručkom,
- panoramsko razgledanje Ohrida u pratnji vodiča
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

- putno zdravstveno osiguranje
- individualne troškove
- fakultativne izlete

POPUSTI ZA DECU

*Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 30 €, (cenu karte).
*Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.

DOPLATA ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU

*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
*Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 €
*Doplata za jednokrevetnu sobu 40 €

NAČIN PLAĆANJA

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.06. 2022. godine (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

FAKULTATIVNI IZLETI

-Odlazak do svetog Nauma 10 € (minimum 25 osoba)
- Obilazak Vevcana I Struge 15€, cena za decu 10 € (minimum 25 osoba)
- Biljanini izvori 5 € (minimum 25 osoba)

OPIS SMEŠTAJA :

HOTEL „SILEKS“ ★★★★
Hotel Sileks se nalazi na samoj obali Ohridkog jezera, u okviru odmarališta Sveti Stefan. On poseduje privatnu plažu, veliki bazen i nudi besplatan bežični internet i besplatan privatni parking. Sve sobe hotela Sileks imaju balkon i flat-screen TV s kablovskim kanalima. U restoranu i baru se služe makedonski specijaliteti, internacionalna kuhinja i veliki izbor pića. Na peščanoj plaži hotela Sileks očekuju vas restoran, igralište, suncobrani i ležaljke. U okviru objekta su vam na raspolaganju tereni za tenis, košarku i fudbal. TakoĎe možete uzeti učešća i u raznovrsnim programima aktivnosti, uživati u koncertima i izvoĎenjima ili se počastiti masažom. Centar Ohrida je udaljen 4 km, a ohridski aerodrom 10 km.

NAPOMENA

*U sluĉaju zatvaranja granica ili uvoĊenja obaveznog PCR testa, novac uplaćen za aranžman se vraća u celosti.
*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.
* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Tomash Tours, licenca OTP 242/2021, kategorija A
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.
demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 16:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait