Prag Nova godina 2023

Sa obilaskom Bratislave

6 DANA/ 3 NOĆENJA

PRAG - DREZDEN - KARLOVE VARI (fakultativno) - GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

prag nova godina

TERMIN

HOTEL

SPECIJAL CENA

29.12.2022-03.01.2023.

Hotel Olympic Tristar 3*

199 €

 Polasci: Kraljevo, Preljina, Gornji Milanovac, Lazarevac, Beograd

DOPLATA za polazak iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca), Kruševca 13€ (transfer do Kraljeva), Trstenika 10€,  (transfer do Kraljeva) Vrnjačke Banja 10€ (transfer do Kraljeva), Uzice 15€ (transfer do Preljine), Pozega 13€ (transfer do Preljine).

*Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

Doplata za polazak iz Nisa 20 € (transfer do Kraljeva). Minimum za realnizaciju 4 putnika.

 PROGRAM PUTOVANJA:

  1. DAN  - KRALJEVO 29.12.2022.

Polazak iz Kraljeva 17.00h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 19.30h.  Vreme moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putnici ce dva dana pre polaska biti obavesteni o svim detaljima oko polaska.

  Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 2. DAN  - BRATISLAVA-PRAG  30.12.2022.

Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Obilazak Bratislave sa vodicem. Ovaj grad leži na obali reke Dunav i maksimalno koristi prirodne lepote koje su joj pružene. Dvorac Bratislave ponosno dominira nad gradom i njegovo je glavno obeležje. Sa njega se pruža sjajan

pogled na Dunav i trenutno se koristi kao Slovački narodni muzej. Još jedan dvorac krasi ovaj mistični grad – dvorac Devin, koji se nalazi na mestu spajanja reke Morava i Dunav. Ovo je mesto gde zvanično započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko evropskih država. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, smestaj u hotel u poslepodnevnim satima. Nakon kraceg odmora mogucnost odlaska do grada sa pratiocem grupe, lokalnim prevozom, nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu...).Slobodno vreme za individualne aktivnosti.  Noćenje.

 3. DAN – PRAG 31.12.2022.

Kasni dorucak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje rekom Vltavom sa ruckom na brodu. Slobodno vreme za individualni docek Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Povratak u hotel. Nocenje.

4.DAN-DREZDEN (fakultativno)-PRAG 01.01.2023.

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama.Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji ili soping u jednom od trznih centara. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualni reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu Noćenje.

5. DAN – KARLOVE VARI (fakultativno)-PRAG 02.01.2023.

Doručak. Napustanje hotela I pakovanje stvari u autubus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), crkve Sv.Marije Magdalene i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora. Povratak u Prag. Polazak za Srbiju.

6. DAN -  KRALJEVO 03.01.2023.

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u  jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.

 ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • razgledanje Bratislave u pratnji vodica-pratioca grupe
 • razgledanje Prage u pratnji strucnog lokalnog vodica
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom/ švedski sto,
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi
 • boravisna taksa (placanje u hotelu na recepciji)

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

Krstarenje Vltavom sa ruckom na brodu  25 evra /  15 evra (deca do 12 godina)
Karlove Vari 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
Drezden 30 evra / 20 evra (deca do 12 godina)

PAKET: 75 EURA (PAKET ZA DECU 45 EURA)

NAČIN PLAĆANJA:

- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima do 15.03. 2023. godine (čekovi se deponuju u agenciji

 prilikom rezervacije - svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);

- administrativnom zabranom

-Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

DOPLATE:

* Doplata za 1/1 sobu je  60 €

OPIS HOTELA:

http://www.olympik.cz/cz/tristar/

NAPOMENE

*Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi  doplata 25 €.

*Doplata za dodatno sedište u autobusu 50€

*dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 10% na cenu.

*Minimum za realizaciju putovanja je 70 putnika.

*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. 

*Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.

*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.

*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima.

* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.

* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Tomash Tours Licenca A OTP 242/2021.
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait