TEMIŠVAR
Jednodnevni izlet i šoping

CENOVNIK U PRIPREMI

Temišvar (rum. Timișoara) je grad u Rumuniji. Najveći je grad Banata, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Temišvar je četvrti grad po veličini u Rumuniji, poznat i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije. Najviše srpskog življa okupljeno je upravo u Temišvaru, gde inače postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a takođe se ovde izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je grad veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Program putovanja:
Polazak sa parkinga hipermarketa “Tempo” u 2:00h časovima.Noćna vožnja uz pauze radi odmora i obavljanja graničnih formalnoti. Po dolasku u Temišvar obilazak grada: Saborna Crkva srpske pravoslavne crkve posvećena Sv. Đorđu (sagrađena 1748 god. u kojoj se nalazi vredni ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janica iz Arada), Vladičanski dom, Trg Ujedinjenja, Trg Slobode sa zgradom Garde i starom Gradskom Kućom. Nastavak šetnje do drugog gradskog trga Trg Pobede sa najstarijom gradskom zgradom – dvorac Huniazilor ( podignut u XV veku po naredbi Vojvode od Transilvanije Iancu de Hunadoar – u našoj istoriji poznat kao Sibinjanin Janko) koji je danas muzej Banata, gde se na jednom kraju nalazi zgrada Opere i nacionalnog teatra ( koja ima repertoar na rumunskom, nemačkom i mađarskom jeziku) a na drugom katedralni hram Banatske mitropolije rumunske pravoslavne crkve, a između njih je najmlađi gradski trg, izduženog oblika sa nizom gradskih palata iz zadnjih decenja Austrougarske ( rađenih u stilu akademizma i secesije ) vladavine I statuom vučice, Romula i Rema (poklon grada Rima 1926. godine). Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgedanje u jednom od najvecih evropskih tržnih centara “Iulius Mall”. http://www.iuliusmall.com/en/timisoara. Dolazak u Niš u kasnim večernjim časovima. Kraj usluga.

U cenu je uračunato:
• Prevoz turističkim autobusom/kombijem (u zavisnosti od broja putnika) na navedenoj relaciji
• Razgled grada sa vodičem/pratiocem grupe
• Usluge vodiča/pratioca tokom putovanja
• Troškove organizacije i realizacije putovanja
U cenu nije uračunato:
• Ulaznice za lokalitete predviđene programom
• Međunarodno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi putnika

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Epic Holiday., OTP  96/2017
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
09:00 - 17:00
Subotom
10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait